Zou je de foto’s van mijn blog willen gebruiken laat dan een berichtje in mijn gastenboek achter met je mail adres en het doel, dan kan ik je een origineel sturen, die je dan uiteraard kan gebruiken met vermelding van mijn naam en website........bekijk mijn nieuwe blog http://photanimals.blogspot.com.... ..... When words fail, music speaks...Look at the new page of Berry in her new free lance role visit http://writingberries.blogspot.com/ DO DO DO...

zondag 6 maart 2011

Culemborg Blues 2011 maakt eerste namen bekend



Stichting Culemborg Blues heeft de eerste namen bekend gemaakt van bands die op zaterdag 27 augustus het podium aan de voet van het oude stadhuis gaan betreden. Op de 18e editie treden Henrik Freischlader (D), 24 Pesos (UK), de Oli Brown Band (UK) en de Ruben Hoeke Band (NL) op.

In 2011 vindt alweer de 18e editie van Culemborg Blues plaats. Culemborg Blues is een van de grootste gratis openlucht blues festivals van Nederland. Inmiddels is het bluesfestival dan ook niet meer weg te denken uit het culturele leven van Culemborg en het rivierengebied.



Henrik Freischalder
Henrik Freischalder is een gitaarvirtuoos met een eigen geluid met zijn sonore, schorre stem. Henrik ontwikkelde al snel een onderscheidend stijl waarin hij vele muziekstijlen samenbrengt: blues, jazz, rock, funk en soul. De begaafte componist Henrik Freischlader schrijft zowel zijn muziek als ook zijn teksten zelf. Henrik Freischlader spreekt met zijn muziek niet alleen de doorgewinterde bluesfans aan, maar weet ook de harten te veroveren van jongeren internationaal met oprechte bluesmuziek. In zijn nog maar prille carrière speelde met Henrik Freischlader in wisselende formaties band, of als ondersteuning van onder andere BB King, Gary Moore, Peter Green, Johnny Winter, Joe Bonamassa, Jethro Tull.

Sessiemuzikanten Silas Maitland en Julian Burdock besluiten in 2008 dat het tijd is om het idee van hun eigen band nieuw leven in te blazen. Ze vragen Moz Gamble (Hammond) en Mike Connolly (Drums) om zich bij hen aan te sluiten en 24 Pesos is geboren. In de zomer van 2008 brengen ze hun debuutalbum “The Boogieworm” uit. Het album werd goed ontvangen door fans en recensenten. Aansluitend tourde de band om hun album te promoten. Ze begonnen aanvankelijk in de bluesclubs van Londen, maar kwamen via steeds grotere optredens uiteindelijk terecht op grote festivals in het Verenigd Koninkrijk en daarbuiten. De band’s live reputatie groeide snel en heeft nu dus ook Culemborg bereikt.

Oli Brown
Eind 2002 pakte Oli Brown voor het eerst een gitaar op en slechts 2 ½ jaar later, toen hij 15 was, werd hij uitgenodigd om naar Amerika te komen, als gast van de Amerikaanse Blues band ‘Blinddog Smokin '. Eind 2006 begint Oli Brown zijn eigen band: de Oli Brown Band (Oli, Simon en Fred). Twee jaar later brengt hij zijn debuutalbum, ‘Open Road’, uit. In 2010 keert Oli terug naar de studio om een album op te nemen (‘Head I win, Tials you loose’) met de legendarische producer Mike Vernon (Fleetwood Mac, Eric Clapton, John Mayall, Freddie King, David Bowie). Mike Vernon onderbrak zijn zelfopgelegde pensioen om met Oli te werken, na het zien en horen van Oli op verschillende You Tube video's. En ook 2011 belooft een spannend jaar te worden met optredens in Canada, Europa, Israël, het Verenigd Koninkrijk en...... Culemborg Blues in Nederland!

Ruben Hoeke (34) is inmiddels een veteraan en gevestigde naam in de Nederlandse blues/ pop/rockwereld. De gitarist deelde sinds zijn 1e optreden in 1992 (!) het podium met tal van nationale -en internationale topmuzikanten. Sinds 2004 koerst hij zijn eigen weg, met zijn eigen band. Hoewel Ruben zich thuis voelt in verschillende muziek genres, is 'de rhythm & blues' iets wat bij hem vanzelf gaat: het komt recht uit zijn hart. De Ruben Hoeke Band is een 4-mans formatie met een repertoire van stevige rhythm & blues, boogie, soul en vette, opzwepende rock. Met hun enthousiaste en wervelende podium-presentatie verovert de band snel een eigen plek in de Nederlandse en buitenlandse muziekscene en zet menig zaal en festival in vuur en vlam. Het wordt dit jaar de derde keer dat de Ruben Hoeke Band te gast is op het Culemborg Blues Festival.

Culemborg Blues is het gratis bluesevenement dat jaarlijks in Culemborg plaatsvindt op de 4e zaterdag van augustus. Op het hoofdpodium en op het podium op de Varkensmarkt is een doorlopend programma, maar wie langs meerdere locaties wil slenteren komt ook aan zijn trekken dankzij de podia bij de Binnenpoort, Tollenstraat en de Kattenstraat.

Meer informatie: www.culemborgblues.nl.

Geen opmerkingen: