Zou je de foto’s van mijn blog willen gebruiken laat dan een berichtje in mijn gastenboek achter met je mail adres en het doel, dan kan ik je een origineel sturen, die je dan uiteraard kan gebruiken met vermelding van mijn naam en website........bekijk mijn nieuwe blog http://photanimals.blogspot.com.... ..... When words fail, music speaks...Look at the new page of Berry in her new free lance role visit http://writingberries.blogspot.com/ DO DO DO...

woensdag 26 maart 2014

Henrik Freischlader, Layla Zoe, Barrelhouse en Albany Down op 21e Culemborg Blues

Culemborg Blues beleeft in 2014 haar 21e editie. De eerste namen voor dit gratis festival op zaterdag 23 augustus zijn bekend en de organisatie houdt zich niet in: met Henrik Freischlader uit Duitsland, Layla Zoe uit Canada, Barrelhouse uit eigen land en Albany Down uit Groot-Brittannië presenteert Culemborg Blues ijzersterke eerste namen.

HF c by Timo WilkeHenrik Freischlader stond in 2011 ook al op Culemborg Blues. Toen nog een relatief nieuw gezicht in de blueswereld, maar inmiddels uitgegroeid tot gerenommeerde naam. Henrik Freischlader is een multi-instrumentalist en producent. De blues stroomt door zijn aderen. Inmiddels heeft hij in voorprogramma gestaan van grootheden als B.B. King, Gary Moore, Peter Green en Johnny Winter. In zijn thuisland Duitsland zijn z´n shows steevast uitverkocht en in de rest van Europa groeit zijn schare fans. Met zijn nieuwe album ´Night Train to Budapest´ raast hij in 2014 door Europa en doet daarbij dus ook station Culemborg aan.

Layla Zoe is een jonge krachtige vocaliste uit Canada. Ze zingt al sinds ze vier jaar oud is en deed haar eerste podiumervaring op in de band van haar vader. Sindsdien heeft ze overal ter wereld gespeeld en het publiek in vervoering achtergelaten. Layla Zoe is ontdekt door Henrik Freischlader die ook haar laatste twee albums heeft geproduceerd. En op Culemborg Blues 2014 dus beiden te bewonderen.

AD_0151 2Albany Down zal nog bij weinigen bekend zijn, maar vanaf 23 augustus door niemand vergeten worden. De Britse bluesrock band bracht in 2011 een uitstekend debuutalbum uit: `South of the City´. Waar veel bands moeite hebben om dan een goed vervolg te geven, lukte het Albany Down om een nog beter tweede album af te leveren: ´Not Over Yet´. De muziek roept herinneringen op aan de Britse bluesrock uit de jaren ´70. Albany Down´s nummers zijn beïnvloed door Led Zeppelin en Joe Bonamassa, maar zijn en blijven vooral Albany Down.

De laatste naam, Barrelhouse, is blues van eigen bodem van hoog niveau. Ze stonden ook in 1999, 2001 en 2008 op Culemborg Blues. De band bestaat dit jaar 40 jaar! De organisatie van Culemborg Blues is wederom blij met hun komst naar het festival.

Deze eerste vier namen beloven nu al een gevarieerde 21e editie van Culemborg Blues. Het festival Meer informatie is te vinden op www.culemborgblues.nl.

Geen opmerkingen: