Zou je de foto’s van mijn blog willen gebruiken laat dan een berichtje in mijn gastenboek achter met je mail adres en het doel, dan kan ik je een origineel sturen, die je dan uiteraard kan gebruiken met vermelding van mijn naam en website........bekijk mijn nieuwe blog http://photanimals.blogspot.com.... ..... When words fail, music speaks...Look at the new page of Berry in her new free lance role visit http://writingberries.blogspot.com/ DO DO DO...

donderdag 28 augustus 2008

Popa Chuby en Richie Kotzen: gitaarhelden op weg naar de Effenaar!


PERSBERICHT voor directe publicatie – Eindhoven, 26/08/08


EINDHOVEN – Vers van de pers: de Effenaar heeft zojuist twee gitaarhelden geboekt die beiden garant staan voor een opwindend avondje gitaarmuziek. Allereerst komt bluesrocker Popa Chubby op dinsdag 2 december voor een show in de grote zaal naar het Eindhovense poppodium. En op donderdag 5 februari 2009 is het, na lange afwezigheid in Nederland, de beurt aan niemand minder dan Richie Kotzen voor een concert in de kleine zaal. De voorverkoop voor beide shows start op zaterdag 30 augustus aanstaande via de bekende voorverkoopadressen.
Popa Chubby is één van de grotere gitaargiganten in de bluesrockwereld. Deze mastodont wringt de agressieve, zweterige chops uit zijn gitaar als geen ander en is een podiumbeest die eigenlijk nooit teleurstelt. Hij borduurt inventief voort op het werk van helden als Jimi Hendrix, Eric Clapton en Willie Dixon en past zeker thuis in het rijtje huidige bluesmeesters als Joe Bonamassa, Kenny Wayne Shepherd en Johnny Lang. De Amerikaan, geboren als Ted Horowitz, heeft al een waslijst aan fantastische releases op zijn naam staan. Maar op het podium voelt deze bluesbeul zich pas echt als een vis in het water. Wie ooit eerder de gitaar op de zweterige buik van Chubby zag bungelen, kan het zeer waarschijnlijk bevestigen: Popa zuigt je mee in zijn liveshow en laat je pas na een heet, opruiend avontuur weer los! En voor wie hem nog nooit live aan het werk zag: pak nú je kans!
En dan Richie Kotzen! Hij is een gitaarheld waar je U (met een hoofdletter!) tegen zegt! Het is vanavond voor het eerst sinds 1999 dat hij weer eens in Nederland op het podium staat. Destijds nog met de supergroep Vertu, maar nu eindelijk eens met een show onder zijn eigen naam, met zijn eigen fenomenale tracks!
Kotzen liet in 1989 op 19-jarige leeftijd voor het eerst van zich horen via zijn indrukwekkende titelloze debuutplaat. Als nieuwste talent van het toonaangevende gitaristen-label Shrapnel onderscheidde Richie zich met een losse, inventieve en virtuoze stijl. Een stijl die hij verder uitkristalliseerde op zijn tweede plaat "Fever Dream" uit 1990.
Een jaar later sloot Kotzen zich aan bij de glamrockband Poison waar hij ook als songschrijver een flinke vinger in de pap kreeg. In 1999 werd hij gerekruteerd door Mr. Big waar hij zijn collega-gitaarbeul Paul Gilbert verving. Maar ondanks het werk in dienst van anderen, bleef vooral het solomateriaal van Kotzen veel gitaristen tot de verbeelding spreken. Hierbij mogen ook zeker de twee duizelingwekkende platen die hij halverwege jaren negentig met Greg Howe maakte niet overgeslagen worden: Twee instrumentale albums waar Howe en Kotzen vol technisch vernuft tegen elkaar opboksen.
Tegenwoordig laat Kotzen ook steeds vaker een kant van zich horen waarin hij niet alleen met zijn gitaar, maar ook met zijn rauwe zangstem naar voren treedt. Meer recent materiaal van de inmiddels 38-jarige Amerikaan heeft een dik bluesy randje waar ook liefhebbers van opwindende bluesrock van zullen smullen. Maar ook anno 2009, twee dagen na Richie's 39e verjaardag, is hij een virtuoos pur sang van wie de instrumentaaltjes voor zich spreken! Een must see show voor iedere gitaarfreak!
Popa Chubby
Dinsdag 2 december | 20:30 | €18 | Grote Zaal Effenaar
Richie Kotzen
Donderdag 5 februari | 21:00 | €15 | Kleine Zaal Effenaar

Geen opmerkingen: