Zou je de foto’s van mijn blog willen gebruiken laat dan een berichtje in mijn gastenboek achter met je mail adres en het doel, dan kan ik je een origineel sturen, die je dan uiteraard kan gebruiken met vermelding van mijn naam en website........bekijk mijn nieuwe blog http://photanimals.blogspot.com.... ..... When words fail, music speaks...Look at the new page of Berry in her new free lance role visit http://writingberries.blogspot.com/ DO DO DO...

woensdag 28 juli 2010

Culemborg Blues haalt weer internationale bluesartiesten naar Culemborg

Michael_Dotson Stichting Culemborg Blues heeft recent het complete programma bekend gemaakt van het gratis bluesfestival op 28 augustus in het centrum van Culemborg. Ook dit jaar heeft de organisatie weer indrukwekkende internationale bluesgrootheden weten vast te leggen. The Brew (UK), de opener van vorig jaar, keert dit jaar terug in het hoofdprogramma. Daarnaast staan op 28 augustus Ian Siegal (UK), Innes Sibun (UK), The Saddle Tramps (USA), Michael Dotson (USA), Jay Tamkin Band (UK), Lance Lopez (USA) en Sonny Hunt (USA) & The Dirty White Boys met 2 speciale gasten: Leif de Leeuw en Rory M.I. op het affice.

In 2009 opende The Brew Culemborg Blues. De jongelingen uit het Verenigd Koninkrijk spelen direct de Markt vol. Is dat werkelijk die jonge vent die zo zingt en gitaar speelt? Het is alsof er een doorgewinterde muzikant staat. Het publiek laat zich verbazen en geniet. Hun terugkomst is derhalve onvermijdelijk.

Ian Siegal ging toen hij 16 was regelmatig als roadie met zijn neef mee. Op een avond werd hem heel onverwacht gevraagd om te zingen. Het resultaat was een razend enthousiast publiek en een verrukt (en nogal verbaasd) jong talent met een carriere voor zich. Twee jaar later pakte hij een gitaar vast en leerde zichzelf gitaar spelen. Toen hij 20 was stopte hij met de kunstacademie en reisde naar Berlijn waar hij leefde van wat hij als straatzanger verdiende. Juist toen is zijn gitaarspel enorm verbeterd, want als hij geen geld verdiende, dan had hij niets te eten. Als dat de blues niet is!
Innes Sibun speelt blues met rock en jazz en meer moderne invloeden, maar schuwt zeker de ‘echte’ blues niet. Innes Sibun maakte z’n eerste album met de legendarisch producer Mike Vernon, die ook albums produceerde voor grootheden als John Mayal/Eric Clapton en albums van Fleetwood Mac in de tijd dat Peter Green in Fleetwood Mac speelde. Zelf maakte hij enkele jaren deel uit van de band van Robert Plant. Innes speelde onder andere in het voorprogramma van Peter Green, The Levellers, Johnny Winter, Taj Mahal, The Fabulous Thunderbirds en Walter Trout.
In 1999 richtten Big John en Scotty The Saddle Tramps op. Aanvankelijk begonnen ze als komisch duo dat verkorte versies van hun originele liedjes waar ze geïmproviseerde stand-up comedy tussendoor deden. The Saddle Tramps kregen hun eerste optredens als band en voegde een drummer toe en uiteindelijk, in 2000, ook de go-go dansende bandiet Suzy Switchblade.
Michael Dotson is geboren in 1957. Jaren heeft Michael als ‘side”gitarist gespeeld in de chicago bluesscene en heeft nationaal en internationaal getourd. Als tiener in de zeventiger jaren verschool Michael zich al stiekem in de groezelige bluesclubs van de Chigaco bluesscene. Toch waren zijn eerste instrumenten clarinet en saxofoon maar het blues vuurtje werd flink aangewakkerd tijdens het aanschouwen van een live concert van Muddy Waters en al gauw ruilde hij zijn blazers in voor de gitaar. (Michael was destijds 13 jaar). Al deze ervaringen zijn terug te horen in Michaels muziek: naast traditionele blues speelt Michale Dotson ook swamp slide, originele swing en good old house rockin’ music te horen is.
Jay Tamkin heeft zijn ervarin opgedaan in de best denkbare omgeving: het Devon Youth Jazz Orchestra. Als bassist leerde hij daar muziektheorie en deed praktijkervaring op aan de hand van Jools Holland, Dennis Rollins en Roy Ayers. Jay Tamkin heeft zich wat betreft de blues laten inspireren door Stevie Ray Vaughn, Walter Trout en Albert en Freddie King. De jazz invloeden komen van Steely Dan’s Donald Fagen. In tijden waarin gitaarhelden weer helemaal terug zijn, zal Jay Tamkin niet zich niet alleen als gitarist profileren. Zijn muzikaliteit en veelzijdigheid maken hem uniek.
Sonny Hunt & The Dirty White Boys met speciale gasten Leif de Leeuw en Rory MI (beide winnaar van de SENA Dutch Guitar Awards) zijn de personificatie van alles waar Culemborg Blues voor staat: internationele én regionele grootheden, jong én oud op één festival en in dit geval dus in één optreden.
De echte bluesrock fijnproevers kunnen bij Lance Lopez hun hart ophalen. De Amerikaanse gitarist Lance Lopez groeide op in een gitaarcultuur van Van Halen en AC/DC. Samen met zijn schoolkameraad Kenny Wayne Shepherd bleef Lance trouw aan de blues en rock 'n' roll. Vanaf het moment dat zijn familie van Shreveport, Louisiana naar New Orleans, 'the city of music' verhuisde begon de toen 14 jarige Lopez te spelen in lokale bars. Hij deelde het podium reeds met bekende artiesten als Steve Vai, Jeff Beck, BB King, Joe Bonamassa, Kenny Wayne Shepperd, ZZ Top, Whitesnake en Def Leppard, en vertoeft hij met enige regelmaat in Europa.
Culemborg Blues begint vanaf 12.00 uur ’s middags met de bluesmarkt. Aan de voet van het middeleeuwse stadhuis staat het hoofdpodium, waar de Bintangs om 14.00 uur het muzikale programma zullen openen en Lance Lopez (USA) om 01.00 uur middernacht afsluit.
Meer informatie: http://www.culemborgblues.nl/

Geen opmerkingen: