Zou je de foto’s van mijn blog willen gebruiken laat dan een berichtje in mijn gastenboek achter met je mail adres en het doel, dan kan ik je een origineel sturen, die je dan uiteraard kan gebruiken met vermelding van mijn naam en website........bekijk mijn nieuwe blog http://photanimals.blogspot.com.... ..... When words fail, music speaks...Look at the new page of Berry in her new free lance role visit http://writingberries.blogspot.com/ DO DO DO...

maandag 23 januari 2012

Culemborg Blues Night in de Lantaarn

Duketown Slim
Zaterdag 28 januari 2012 vindt in De Lantaarn in het centrum van Culemborg de 7e Culemborg Blues Night plaats. Op het programma staan ‘Deep & The Dudes’ en ‘Duketown Slim’. ‘Deep & The Dudes’ spelen een kolkende mix van ritmische garageblues, swing, Chicagoblues en 60-er jaren rhythm & blues in combinatie met moderne stijlen. ‘Duketown Slim’ speelt oude bluessongs recht uit de Delta en is de laatste tijd ook steeds meer bezig met eigen nummers.

Deep & The Dudes is voortgekomen uit The BluesCrowns. Na een succesvolle periode van 6 jaar besloten The BluesCrowns een fantastische tijd af te sluiten en een nieuwe koers te zoeken. Vier ‘Crowns’ besloten al snel om een nieuwe richting te zoeken met een nieuwe sound onder de naam Deep & The Dudes. Met een grotendeels nieuw en prikkelend repertoire blijven karakteristieke en persoonlijke elementen herkenbaar. Het blueskwartet heeft inmiddels een behoorlijke live-reputatie opgebouwd waarbij muzikaal vakmanschap wordt gekoppeld aan een enerverend publieksshow.

Alle muzikanten van Deep & The Dudes kunnen terugblikken op een rijk bluesverleden. Zanger, saxofonist en mondharmonicaspeler Daan Prevoo was een van de drijvende krachten van de populaire bands D-Train, Doctor Rhythm en The BluesCrowns. Hij toerde met zowel Engelse als Amerikaanse bluesartiesten. Gitarist Paul Voestermans begon zijn loopbaan bij de inmiddels legendarische Limburgse Michigan Red Bluesband. Paul Voestermans staat bekend als een snarenatleet die een breed gitaarspectrum beheerst, hetgeen in zijn aanstekelijke solo’s te horen is. Bassist Arno Vervest kan terugblikken op een behoorlijke staat van dienst bij ondermeer The Kingsnakes, The Generators en The BluesCrowns. In 2010 is hij zeer eervol bij de Dutch Blues Awards als tweede geëindigd bij de Best Dutch Blues Bassist na Herman Deinum. Drummer Sjaak Korsten (o.a. Beau Boots) is een typische bluesdrummer die vooral op originele wijze de nummers ritmisch authentiek laat. Met zijn credo ‘less is more’ legt hij samen met bassist Arno Vervest een solide ritmische basis.
Duketown Slim is geboren in ’s-Hertogenbosch als Imco Ceelen. Langs de waterkant met een flesje wijn en een zwaarmoedig puberhart onttrok hij zijn eerste "blue-note" aan een harmonica, wat, net als bij een vonk in een vat buskruit, resulteerde in een explosie van passie en onbegrensde liefde voor dit genre. Voordat Duketown Slim werkelijk op "solo-tocht" ging, heeft hij in verschillende formaties de blues aan de man gebracht. Als Harp-speler bij de bluesband Rambling Men en de rock/folk band Kicking Bill, als zanger/harpspeler in het akoestische duo B.Bound & Banker en hij heeft een aantal gastoptredens en studiobijdragen verzorgd bij bands en artiesten.
Naast het spelen van een hoop oude bluessongs recht uit de Delta is Duketown Slim de laatste tijd ook steeds meer bezig met eigen nummers. Wie weet kan binnenkort wel een gloednieuwe debuut-cd van hem verwelkomt worden in de blueswereld van dit kleine landje.
De man Duketown Slim speelt met drie krachtige middelen: een gitaar, een stem en het nodige respect voor een van de mooiste muzikale tradities die de wereld al meer dan een eeuw weet te boeien... Blues met de grote B.
De Blues Night vindt plaats in De Lantaarn aan de Grote Kerkstraat 13 te Culemborg. Kaarten voor de Blues Night kosten in de voorverkoop € 8.- en aan de zaal € 10,-. Kaarten zijn te koop bij Primera aan de markt in Culemborg, maar kunnen ook gereserveerd worden via bluesnight@culemborgblues.nl. Zaterdag 28 januari gaan de deuren om 21.00 uur open voor publiek. De 7e Culemborg Blues Night wordt mede mogelijk gemaakt door Dierenspeciaalzaak Arry.
Meer informatie: www.culemborgblues.nl

Geen opmerkingen: