Zou je de foto’s van mijn blog willen gebruiken laat dan een berichtje in mijn gastenboek achter met je mail adres en het doel, dan kan ik je een origineel sturen, die je dan uiteraard kan gebruiken met vermelding van mijn naam en website........bekijk mijn nieuwe blog http://photanimals.blogspot.com.... ..... When words fail, music speaks...Look at the new page of Berry in her new free lance role visit http://writingberries.blogspot.com/ DO DO DO...

donderdag 29 augustus 2019

Vakantie op Texel 2019

Dit jaar in augustus naar het eiland Texel getogen. Telkens als je in Den Helder de boot op gaat ben je echt op vakantie van het vasteland naar het eiland. En alhoewel ik een overkanter ben voelt Texel als thuis komen. Jammer dat het maar een paar dagen in het jaar kan zijn. Ook dit jaar verbleven we in het Landal Beach Park Texel. Ondanks de drukte altijd lekker rustig. Je hoort als het ware de stilte op het eiland en komt volledig tot rust. Al je zintuigen worden geprikkeld, Zien, horen, proeven. Het duurt ongeveer een dag voordat je echt gaat zien hoe mooi het duin is, hoe paars de heide en hoe blauw de lucht kan zijn, welke massa's aan wolken overdrijven, de prachtige sterrenhemel, kortom volledig genieten.

foto van de slufter:
Een natuurgebied van meer dan 70ha. Een zoutwater gebied waar Lamsoor en zeekraal zo voor het plukken zijn. Waar eb en vloed vrij spel hebben door het gat in de duinen, waar je veel vogels kunt vinden. Waar bij springtij meer dan drie meter hoog water kan komen te staan in 6 uur en  dat dat water ook weer met 6 uur weg kan zijn, Dat dit te maken heeft met maanstanden en zuidwester storm.

Aan te bevelen is om met de Jan Plezier de tocht door de duinen naar de Slufter te maken. Een gezellige rit met mooie verhalen over het gebied met een lekker bakkie koffie en een Rum likeurtje (Jan Pleziertje) op de terugweg. De kar wordt getrokken dor schitterende en heel sterke Belgische werkpaarden.

foto Jan Plezier:

Er is natuurlijk nog veel meer natuurschoon op dit mooie eiland, de hei, de flora in de duinen te veel om op te noemen.


Natuurlijk ontbreken de meeuwen niet, die bij het vertrek uit Den Helder de eersten zijn die je begroeten en tot aan het eiland vergezellen, om dan het stokje aan hun familiegenoten over te geven.

Ik zie al weer uit naar ons volgende verblijf op het eiland.

Geen opmerkingen: