Zou je de foto’s van mijn blog willen gebruiken laat dan een berichtje in mijn gastenboek achter met je mail adres en het doel, dan kan ik je een origineel sturen, die je dan uiteraard kan gebruiken met vermelding van mijn naam en website........bekijk mijn nieuwe blog http://photanimals.blogspot.com.... ..... When words fail, music speaks...Look at the new page of Berry in her new free lance role visit http://writingberries.blogspot.com/ DO DO DO...

dinsdag 23 april 2013

Julian Sas en Eric Steckel op 20e Culemborg Blues

De organisatie van Culemborg Blues heeft ook de laatste namen bekend gemaakt voor het hoofdpodium. Op zaterdag 24 augustus spelen daar de Julian Sas Band, Lightning Guy & The Mighty Gators (BE), King King (SCO), Eric Steckel (USA) en The Brew (UK). Eerder maakte de organisatie al de komst van King Mo, Jo Harman & Company (UK) en Matt Schofield (UK) bekend. Speciaal ter ere van de 20e editie van Culemborg Blues, wordt Eric Steckel vergezeld door een blazerssectie. Met deze namen is de volledige line-up voor het hoofdpodium bekend. Daarnaast heeft Stichting Culemborg Blues twee namen voor het Varkensmarktpodium bekend gemaakt: The BluesBones (BE) en het uit Groningen afkomstige The Tightropes.

Julian Sas mag niet ontbreken op de 20e editie van Culemborg Blues. Julian Sas is een van de grootste Nederlandse bluesgitaristen, beïnvloed door grootheden als Jeff Beck, Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan en Rory Gallagher. Begin vorig jaar kwam Sas´ achtste studioalbum uit: ´Bound to Roll´. Gedrevenheid gecombineerd met hun muzikale kwaliteit maken dat Sas en zijn kompanen uitgroeiden tot een fenomeen, een top act bewonderd door een grote schare fanatieke fans, gerespecteerd door collega’s. De Julian Sas Band zijn graag geziene gasten in uitverkochte zalen en op festivals in vrijwel heel Europa. Julian Sas wordt erkend als één van de beste (blues) gitaristen in Europa en daar buiten. Het wordt de 5e keer dat Julian Sas te zien is op Culemborg Blues.

Eric Steckel bracht zijn eerste album uit toen hij slechts 11 jaar was. Zijn talent werd al snel opgemerkt door blues grootmeester John Mayall, die Eric Steckel mee op tour. In 2005 werkte Eric Steckel mee als sessiemuzikant aan John Mayall´s album ´Road Dogs´. Jong is Steckel nog altijd, als begin twintiger, maar geen ´talent´ meer. Eric Steckel speelde in het voorprogramma van grootheden als B.B. King en Johnny Winter en loopt al meer dan 10 jaar mee in de blueswereld. Jong ervaren of jong gerenommeerd doet meer recht aan zijn status. Tijdens Culemborg Blues wordt Eric Steckel bij enkele van zijn nummers vergezeld door een blazerssectie bestaande uit trompet, trombone en saxofoon. Alleen te zien tijdens het bluesfestival in Culemborg deze zomer. Een speciaal optreden dus, ter ere van het 20 jarig bestaan van Culemborg blues.

The BluesBones waren in januari reeds te zien tijdens de Culemborg Blues Night en lieten daar een verpletterende indruk achter. De organisatie van Culemborg Blues heeft ze dezelfde avond nog vastgelegd voor het bluesfestival op 24 augusutus. The BluesBones hebben op de Belgische Blues Challenge 2012 de publieksprijs gewonnen en deze nieuwe bluesband is in een razend tempo de Belgische en Nederlandse bluesscene aan het veroveren.

De drie heren die in 2011 The Tightropes vormden, delen een vergaande liefde voor legendarische gitaristen. Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan en Scott McKeon, om maar een paar grootheden te noemen. Dus is het niet zo raar dat de invloed van deze legendes rondwaart in de stampende rocksongs van The Tightropes, flink op smaak gebracht met eetlepels blues en funk. In 2012 speelde het trio al ruim 60 shows, waaronder op Eurosonic Noorderslag.

Culemborg Blues vindt plaats op zaterdag 24 augustus in het centrum van Culemborg. Vanaf 12.00 uur is de bluesmarkt open en vanaf 13.30 begint het muzikale programma op het hoofdpodium. Het hoofdpodium staat op de Markt aan de voet van het oude stadhuis. Het tweede podium staat op de Varkensmarkt en overige podia zijn te vinden in de Kattenstraat en Tollenstraat. Ook binnen bij de deelnemende cafés De Mart en café restaurant Mediterranee. Om het 20 jarig jubileum te vieren, kan ook de vrijdagavond voor het grote festival al genoten worden van bluesmuziek in de Grote of Barbara kerk. Daar spelen Sydney Ellis & Her Midnight Preachers (USA) en Normaal. Het festival is zoals altijd gratis, maar voor de vrijdagavond kunnen kaarten besteld worden via de website van Culemborg Blues: www.culemborgblues.nl.




Geen opmerkingen: