Zou je de foto’s van mijn blog willen gebruiken laat dan een berichtje in mijn gastenboek achter met je mail adres en het doel, dan kan ik je een origineel sturen, die je dan uiteraard kan gebruiken met vermelding van mijn naam en website........bekijk mijn nieuwe blog http://photanimals.blogspot.com.... ..... When words fail, music speaks...Look at the new page of Berry in her new free lance role visit http://writingberries.blogspot.com/ DO DO DO...

zaterdag 30 maart 2013

Start kaartverkoop Normaal vrijdagavond Culemborg Blues

Stichting Culemborg Blues viert dit jaar haar 20e verjaardag. In die 20 jaar is Culemborg Blues uitgegroeid tot een van de twee grootste bluesfestivals in Nederland. Het 20 jarig jubileum is voor Stichting Culemborg blues reden om wat extra´s te doen en het is gelukt om Normaal naar Culemborg te halen. In de ambiance van de Grote of Barbarakerk speelt Normaal de vrijdagavond voorafgaand aan de grote festivaldag. Normaal geeft een ´theatershow´, zoals Normaal dat de afgelopen twee jaar gedaan heeft in de landelijke theaters waaronder het koninklijk theater carré. De band speelt Nederlandse blues in Achterhoeks dialect. Naast Normaal staat vrijdagavond ook nog Sydney Ellis & Her Midnight Preachers (USA) met haar soul- en gospelblues op het programma.

Normaal staat bekend als rockband met rebelse teksten in het Achterhoeks dialect, maar de laatste jaren speelt Normaal veel in theater met een ingetogen programma dat de Nederlandse blues terugbrengt naar haar roots. Onder de bezielende aanvoering van voorman Bennie Jolink is Normaal uitgegroeid tot een fenomeen dat al 35 jaar voortduurt. Normaal is ook na 35 jaar nog erg productief. In september vorig jaar kwam het album “Halve Soul Helemoal Hoken” uit. Een, zoals de naam al doet vermoeden, een soulvol album. Het album is gemixt in de Little Big Room studio in Los Angeles door Brad Gilderman die maar liefst drie Grammy nominaties op zijn naam heeft staan en eerder heeft gewerkt met o.a. bluesgrootheid Eric Clapton.

In 2005 betoverde Sydney Ellis de mensen op de Markt in Culemborg met haar fenomenale stem en deed de Markt tjokvol lopen. Culemborg Blues presenteerde 3 jaar later vol trots Sydney Ellis nogmaals in de Grote of Barbara Kerk in Culemborg. Toen om het 15 jarig jubileum te vieren. Sydney Ellis maakt soul- en gospelblues. De wortels van haar muziek liggen in haar Afro-Amerikaanse afkomst. Haar voorbeelden zijn grootheden als Dinah Washington, Nina Simone, Elmore James, Louis Armstrong, Nat King Cole, en Bessie Smith. Sydney Ellis is geboren in 1947 en ze is moeder van 5 kinderen en zelfs al grootmoeder van 6 kleinkinderen. Haar muzikale carrière startte ze in 1991 in Los Angeles. Al snel werd duidelijk dat de ‘City of Angels’ er een engel bij had gekregen.

Deze extra avond met Normaal en Sydney Ellis vindt plaats op vrijdagavond 23 augustus. De avond voorafgaand aan het grote festival zelf dus. Locatie is de Grote of Barbarakerk aan de Grote Kerkstraat 2 in Culemborg. De kaartverkoop start op 5 april aanstaande. Kaarten kunnen gekocht worden via de website van Culemborg Blues. Een link verwijst daar naar de website van Ticketscript. Kaarten worden per e-mail als pdf verzonden. Kaarten kosten € 25,-.
Zie voor meer informatie en het laatste nieuws www.culemborgblues.nl.



Geen opmerkingen: