Zou je de foto’s van mijn blog willen gebruiken laat dan een berichtje in mijn gastenboek achter met je mail adres en het doel, dan kan ik je een origineel sturen, die je dan uiteraard kan gebruiken met vermelding van mijn naam en website........bekijk mijn nieuwe blog http://photanimals.blogspot.com.... ..... When words fail, music speaks...Look at the new page of Berry in her new free lance role visit http://writingberries.blogspot.com/ DO DO DO...

zaterdag 16 september 2006

Heracles-FC Utrecht: 3-0

Heracles-FC Utrecht: 3-0: "Heracles-FC Utrecht: 3-0
FC Utrecht slaagde er niet in de goede prestatie van een week eerder tegen RKC Waalwijk voort te zetten tegen Heracles Almelo. Stond vorige week al na een helft de 5-0 op het scorebord, zaterdagavond incasseerde FC Utrecht drie treffers op het kunstgras van het Polman Stadion.
De beginfase had FC Utrecht zomaar een heel ander perspectief kunnen opleveren. Heracles-doelman Martin Piekenhagen beroerde in de vierde minuut de bal buiten zijn strafschopgebied met de handen. Arbiter Van Hulten zag er echter geen strafschop in en liet doorspelen. 'Ongelooflijk', zei Foeke Booy. 'Terwijl de grensrechter wel op één lijn stond.'

Een minuut later deelde Heracles de eerste tik uit. Feyenoord-huurling Diego Biseswar van Heracles leverde vanaf de linkerkant de voorzet af die Quansah bij de tweede paal binnentikte, 1-0.

Een streep door de plannen van Foeke Booy, die goede door de beginfase wilde komen. Na twintig minuten spelen moest ook Kees van Buuren naar de kant. Hij startte in Almelo op de plaats van rechterverdediger Tim Cornelisse, die met griep was achtergebleven in Utrecht. Van Buuren raakte geblesseerd in een duel met Biseswar. Erik Pieters verving Van Buuren. Pieters ging op de linksbackpositie spelen, Braafheid verhuisde naar recht.

Nelisse viel na ruim een uur spelen in voor Broerse

Bij een 1-0 achterstand was er opnieuw een voorval waarbij arbiter Van Hulten tot ontsteltenis van de spelers van FC Utrecht weigerde naar de strafschopstip te wijzen. Dit keer leek een speler van Heracles een voorzet van Van der Gun met de hand te hebben geraakt.

Maar FC Utrecht had ook gewoon geen antwoord op de aanvalsdrift van Heracles in de eerste helft. De thuisclub verzilverde binnen een half uur één van de mogelijkheden die daaruit voortkwamen. Joost Broerse liet zich verrassen door Everton en zag dat de Braziliaanse aanvaller de bal in de linkerhoek langs Michel Vorm schoot.

FC Utrecht ging vanaf dat moment achterin één op één spelen. FC Utrecht was op slag van rust nog dicht bij een tegentreffer. Een vrije trap van Tom Caluwé op de rand van het strafschopgebied belandde in het zijnet.

FC Utrecht probeerde na rust nog wel wat te forceren. Maar Fortuné liet twee kansen onbenut, terwijl Everton in een counter zijn tweede doelpunt van de avond scoorde. Daarmee was de wedstrijd acht minuten voor tijd definitief beslist.

FC Utrecht staat nu na vier duels op vier punten. Dinsdag wacht alweer de volgende wedstrijd. FC Utrecht treft dan in de tweede ronde van het KNVB Beker eerstedivisionist AGOVV Apeldoorn.

Heracles Almelo-FC Utrecht 3-0
5. Quansah 1-0
26. Everton 2-0
82. Everton 3-0

Toeschouwers: 8.000
Arbiter: Van Hulten
Geel: Van Dijk (FC Utrecht)

FC Utrecht: Vorm, Van Buuren (20. Pieters), Dickoh, Broerse (62. Nelisse), Braafheid, Caluwé, Van Dijk, Somers, Van der Gun (74. Douglas), Fortuné, Kopteff