Zou je de foto’s van mijn blog willen gebruiken laat dan een berichtje in mijn gastenboek achter met je mail adres en het doel, dan kan ik je een origineel sturen, die je dan uiteraard kan gebruiken met vermelding van mijn naam en website........bekijk mijn nieuwe blog http://photanimals.blogspot.com.... ..... When words fail, music speaks...Look at the new page of Berry in her new free lance role visit http://writingberries.blogspot.com/ DO DO DO...

woensdag 18 juli 2007

Cocktails shaken

Wel dit is een echte aanrader voor een bedrijfsuitje, plezier, vrolijkheid, een drankje en nog wat leren ook. Bijna een week geleden hadden een aantal collega's ons jaarlijkse bedrijfsuitje georganiseerd in de Brunotti beachclub op het Schevingse strand. We gingen met zijn allen een hapje eten en een workshop volgen. Niet zomaar een workshop, maar gezellig met zijn allen Coktails Shaken. Hiervoor waren de showmasters uitgenodigd, specialisten in het maken van Cocktails.
Eerst was er de mogelijkheid om eens lekker met al die flessen te jongleren en op een dusdanige manier dat de drank uiteindelijk in de mengbeker en/of het glas terecht kwam. Daarna kregen we uitleg over wat een cocktail nu was en welke basisdranken er bijna altijd in de cocktail zaten en dat deze vrijwel altijd kleurloos zijn. Om vervolgens een mooi kleurtje aan je drankje te krijgen, werden een aantal likeuren (fel van kleur) geïntroduceerd en daarnaast een aantal smaakmakers. zoals lime, sweet&sour. En uiteindelijk de dranken om mee af te mixen, tenminste als je vond dat je cocktail dat nodig had.
Daarna mocht iedereen een aantal cocktails maken en de beste daarvan nomineren, een naam geven en er uiteindelijk een kleine presentatie over te houden. De smaak, het uiterlijk, de naam.
Er waren vele coctails, varierend van blauw naar gif groen of soms ook wel met de kleur van afwaswater. Maar een dolle boel was het en iedereen was uiterst creatief, de een met bedenken, de ander met het opdrinken van het grote aantal coctails dat werd gefabriceerd.
Ikzelf had 2 coctails ontworpen, te weten: Mystique, die naam heb ik gekozen omdat ikzelf eigenlijk niet meer wist wat er in zat naast lime, blue curacao en 7Up. De andere heb ik FUEGO (Vuur) gedoopt. Een echt pittige cocktail met een stevige afdronk. De ingrediënten? Uiteraard ijs, beetje suiker, tequila, vodka, passion likeur en jus d'orange. Niet gemixt maar in bovenstaande volgorde direct in het glas geschonken. Als laatste de Jus d'orange. Dat is de zwaarstee vloeistof en als je die langzaam in het glas schenkt trekt die door de rode kleur van de passion moie gele strepen, waardoor het effect van vlammen ontstaat.
Een prachtig uitje dus, waarvan ik danig vrolijk ben thuis gekomen. Ik moet toegeven dat de alcohol van de verschillende drankjes daar ook wel enigzins de oorzaak van was.

Geen opmerkingen: