Zou je de foto’s van mijn blog willen gebruiken laat dan een berichtje in mijn gastenboek achter met je mail adres en het doel, dan kan ik je een origineel sturen, die je dan uiteraard kan gebruiken met vermelding van mijn naam en website........bekijk mijn nieuwe blog http://photanimals.blogspot.com.... ..... When words fail, music speaks...Look at the new page of Berry in her new free lance role visit http://writingberries.blogspot.com/ DO DO DO...

maandag 30 juli 2007

Dat was de eerste

Ja gisteren was het zover, de eerste wedstrijd in de Galgenwaard van het seizoen 2007-2008. Waar ging het om? Wel een plekje om de UEFA cup voorronde.
Het was een heerlijke middag, lekker warm in het zonnetje. Het elftal niet veel anders dan het vorig seizoen, maar wel met een topper, "De Kromme"(finaly backhome) als trainer. Dus hoopvol, in de overtuiging dat we het gingen winnen, togen we naar de Galgenwaard. Onze jongens deden goed hun best, speelden keurig verzorgd voetbal en hielden de bal goed in de ploeg. Maar het oude euvel van vorig jaar nekte ook deze wedstrijd onze FC. We scoren niet makkelijk genoeg. Een 100% kans moet gewoon een doelpunt zijn. Helaas gebeurde dat niet. Al snel in de wedstrijd werd ook duidelijk dat we deze middag niet alleen de Zweden als tegenstander hadden, maar dat ook de man met het fluitje, duidelijk een stempel op de wedstrijd wilde drukken. Lullige overtredingen van onze jongens werden bestraft, terwijl tegen de tegenpartij nauwelijks werd opgetreden door de scheids. Vier gele en 1 rode kaart was de score voor onze FC. De Zweden: 2 gele. De rode kaart was trouwens terecht, want het getuigt van onprofessioneel gedrag als je geslagen wordt in het veld om direct terug te slaan. Gek is echter wel dat de man met het fluitje alleen de tweede klap zag en niet de eerste en hij stond er toch met zijn neus bovenop. Doortrappen op de keeper mag trouwens ook, getuige de vleeswond onder de knie van Grandel.
Dus met 10 man verder en op dat moment was de stand 1-1, waarbij de goal van de zweden echt uit het niets kwam vallen, die had er vanuit die hoek nooit ingemogen.
Tragisch was echter het falen van de scheidsrechter toen bij een hard schot drie zweden naar de bal doken in het strafschop gebied. Met gestrekte arm duikend naar de bal en de bal blokkeren en dan denk je toch daar is het fluitje. Maar het bleef stil, de man met het fluitje wapperde wat met zijn handen, hij had ze beter kunnen gebruiken om zijn ogen uit te wrijven, want wat 22 spelers en zo'n kleine 10.000 bezoekers wel zagen ontging de man met het fluitje compleet en in plaats van een penalty reste ons slechts een corner. En zo bleef de stand 1-1. Niet verloren, maar wel onvoldoende om de volgende ronde te halen. Je hebt zo van die dagen.
Positief:
Grandel, terecht Man of the Match
Nelisse veel inzet, maakte de 1-0 voor Utrecht
Kees van Buuren, viel goed in op middenveld, de nieuwe "Jean Paul"?
Negatief:
Man met het fluitje, verder geen woorden aan vuil maken.
Keller, benadeeld club 2 keer, ging niet vrijuit bij Zweeds doelpunt en slaat zichzelf uit de wedstrijd.

Geen opmerkingen: