Zou je de foto’s van mijn blog willen gebruiken laat dan een berichtje in mijn gastenboek achter met je mail adres en het doel, dan kan ik je een origineel sturen, die je dan uiteraard kan gebruiken met vermelding van mijn naam en website........bekijk mijn nieuwe blog http://photanimals.blogspot.com.... ..... When words fail, music speaks...Look at the new page of Berry in her new free lance role visit http://writingberries.blogspot.com/ DO DO DO...

zondag 25 mei 2008

John Mayall in de Effenaar te Eindhoven



PERSBERICHT voor directe publicatie – Eindhoven, 22/05/08
John Mayall: vader van de Engelse blues naar de Effenaar!

EINDHOVEN – Blueslegende John Mayall komt naar de Effenaar. Op zondag 6 juli geeft de alweer 74-jarige Brit met zijn Bluesbreakers één van zijn drie Nederlandse clubshows in het Eindhovense poppodium. De voorverkoop voor het concert is reeds gestart!
Eigenlijk behoeft John Mayall geen introductie. De in 1933 geboren Brit maakte namelijk faam met Eric Clapton in zijn John Mayall & The Bluesbreakers. De excentrieke gitarist toert nog steeds. En ook al is hij op leeftijd, de vonken spatten er nog vanaf in shows die veel jongere genregenoten aan het denken zouden moeten zetten. Mayall wordt als de vader van de Engelse blues beschouwd. Hij ontdekte veel nieuw talent. Voor veel muzikanten betekende spelen in de Bluesbreakers een springplank aan het begin van hun carrière: Eric Clapton, Jack Bruce, Mick Taylor, Keef Hartley, Aynsley Dunbar, Peter Green, Mick Fleedwood, John McVie en vele anderen.
Vanaf zijn dertiende speelt John gitaar en piano. Hij was beroepsmilitair en vocht in Korea. Na terugkomst formeerde hij The Powerhouse Four. John Mayall richtte aan het begin van de jaren zestig zijn Bluesbreakers op. Het eerste album "John Mayall plays John Mayall" werd live opgenomen in een Londense club.
In de jaren zestig speelde John Mayall vooral elektrische blues met glansrollen voor de gitaristen Eric Clapton en Mick Taylor. Rond 1968 brak hij ook door in de Verenigde Staten en kocht een huis in de buurt van Los Angeles. Aan het begin van de jaren zeventig kwamen er langzamerhand meer jazz-invloeden in zijn muziek. "Jazz-blues fusion" (1972) is daar een goed voorbeeld van.
John Mayall bleef platen opnemen en concerten geven in de jaren die volgden. Wat niet veranderde was de immer wisselende samenstelling van zijn band. Op 74-jarige leeftijd geeft deze legende nog een reeks enorm gepassioneerde shows waaraan hij er in de Effenaar één wil toevoegen!
John Mayall & The Bluesbreakers
Zondag 6 juli 20:15 € 29 Grote Zaal Effenaar
Einde PERSBERICHT

http://www.effenaar.nl/

Geen opmerkingen: