Zou je de foto’s van mijn blog willen gebruiken laat dan een berichtje in mijn gastenboek achter met je mail adres en het doel, dan kan ik je een origineel sturen, die je dan uiteraard kan gebruiken met vermelding van mijn naam en website........bekijk mijn nieuwe blog http://photanimals.blogspot.com.... ..... When words fail, music speaks...Look at the new page of Berry in her new free lance role visit http://writingberries.blogspot.com/ DO DO DO...

zondag 16 augustus 2015

FC Utrecht - Heerenveen

th (2) th (1)Vandaag was het dan eindelijk weer zover. De eerste thuiswedstrijd van FC Utrecht in de 2015-2016 editie van de Nederlandse Eredivisie. De verwachtingen waren hoog, ondanks vertrek van o.a. Duplan, was de selectie niet echt verzwakt. De nieuwe aanwinsten hadden hun waarde al in de aanloop naar het nieuwe seizoen bewezen. Nganioni, Klaiber, Ludwig en Streider zijn geen verzwakking en het vastleggen van Haller geeft scorend vermogen (zeker goed voor minstens 25 goals dit seizoen)

Vandaag was ik met mijn kleinzoon naar de Galgenwaard en we zagen de eerste helft een moeilijk op gang komende wedstrijd, waarbij Utrecht de beste kansen had maar Heerenveen het meeste balbezit. Aan het eind van de eerste helft, toen Utrecht op voorsprong gekomen was door een benutte penalty van Haller, hands van Bijker, werd het wat levendiger en dat was ook de fase waarin Utrecht de wedstrijd had moeten beslissen, maar de drie grote kansen, die Utrecht creƫerde, werden helaas niet benut of door de verdediging geblokt.

Ook in de tweede helft bleef Utrecht sterker, echter, tien minuten voor het eindsignaal, kwam een afgeslagen bal uit een aanval van Heerenveen voor de voeten van Slagveer, die niet aarzelde en met een mooi diagonaal schot in de verre hoek scoorde. Misschien had Utrecht nog een penalty voor hands moeten krijgen, maar alle drie de handsgevallen werden door de arbiter, Bjorn Kuipers, weggewuifd. De allerlaatste kans was voor Haller, die mooi geplaatst inkopte na een mooie voorzet van Klaiber, echter Mulder tikte de bal met een prachtige save uit de bovenhoek.

Een onbevredigende wedstrijd, maar ja als je wilt winnen moet je wel de kansen die je krijgt benutten. Jammer een overwinning zou verdiend geweest zijn, maar ja zo is voetbal en dat houdt het mooi, als je van te voren de uitslag al zou kennen wat zou er dan nog mooi kunnenzijn aan voetbal.

Op naar ADO Den Haag en hopelijk dan meer succes

Geen opmerkingen: