Zou je de foto’s van mijn blog willen gebruiken laat dan een berichtje in mijn gastenboek achter met je mail adres en het doel, dan kan ik je een origineel sturen, die je dan uiteraard kan gebruiken met vermelding van mijn naam en website........bekijk mijn nieuwe blog http://photanimals.blogspot.com.... ..... When words fail, music speaks...Look at the new page of Berry in her new free lance role visit http://writingberries.blogspot.com/ DO DO DO...

zondag 1 oktober 2006

Eredivisie 2006 - 2007: FC Utrecht - AJAX

Het was weer zo'n middag om er even voor te gaan zitten. De spanning hoog in het lijf. De belangrijkste wedstrijd van het jaar. Utreg tegen Ajax. Sfeer voldoende in het nieuwe Galgenwaard, alhoewel de sfeer in een wedstrijd tegen Ajax altijd iets grimmigs heeft in Utreg. Gesis van de Ajax tribune het gewraakte Hamas enz klonk uit de kelen van de Amsterdammers, een reactie van de Bunnikside en de toon op de tribune was gezet. Een beetje vijandig dus. De wedstrijd ging van start en al na 6 minuten stonden onze boys op achterstand door een slemielig schotje dat ook nog van richting werd veranderd, maar hij telde wel. Dat was een domper, en de Amsterdammers schakelden na deze 0-1 gelijk over op countervoetbal. Het hok werd dichtgetimmerd en in de eerste helft was er voor Utrecht geen doorkomen aan. Een makkelijk, door "uitblinker" van Egmond, gegeven vrije trap, leidde tot de 0-2. Het leek erop dat de wedstrijd gelopen was. Echter hoe anders was de tweede helft. Een helft waar Utrecht sprankelde met goed veldspel, maar het net achter Stekelenburg maar steeds niet kon vinden. Tot op het moment dat Stam een verschrikkelijk harde tackle op Fortuné gepaard liet gaan met een elleboogstoot in de maagstreek. Penalty. "Uitblinker" van Egmond verzuimde echter Stam met rood van het veld te sturen. Gregoor van Dijk, later wel met rood bestraft, benutte de penalty. 1-2. Ricky Kruijs en 'Pino' Rossini werden ingezet en hierdoor nam de druk op het doel van de Amsterdammers erg toe. Drie minuten voor tijd door een prachtige actie afgerond met een doeltreffend schot van de enige echte uitblinker van vanmiddag Marc Antoine Fortune kwam Utrecht op 2-2. Het stadion ging uit zijn dak. Met 10 man en dan nog gelijk komen. Prachtig. Utrechthad daarna via Fortune en Kruijs nog kans op de 3-2 maar hun inzetten gingen voorlangs en werden gestopt. Het noodlot sloeg echter toe, na zwak "door het midden" uitverdedigen van Jean Paul de Jong kon Ajax de wedstrijd beslissen.

Al met al een heel goede wedstrijd gezien, waarin Utrecht helaas verloor. Ze verloor echter meer van zichzelf dan van Ajax, door 2 slemielige fouten en een onnodige rode kaart voor Gregoor van Dijk. Man of the Match Marc Antoine Fortune. Slechtste man aan Utrecht zijde een duidelijk in vorm crisis verkerende van der Gun. Slechtste man van het veld VAN EGMOND.

De volledige stand en uitslagen van dit weekend vindt je op Telegraaf Scorebord Eredivisie NL