Zou je de foto’s van mijn blog willen gebruiken laat dan een berichtje in mijn gastenboek achter met je mail adres en het doel, dan kan ik je een origineel sturen, die je dan uiteraard kan gebruiken met vermelding van mijn naam en website........bekijk mijn nieuwe blog http://photanimals.blogspot.com.... ..... When words fail, music speaks...Look at the new page of Berry in her new free lance role visit http://writingberries.blogspot.com/ DO DO DO...

zondag 22 oktober 2006

Eredivisie 2006 - 2007: FC Utrecht - ADO Den Haag

Vandaag weer zo'n wedstrijd op zo'n nutteloos vroeg tijdstip. Voor je gevoel veel te vroeg naar het stadion. Net uit je bed en dan al onderweg naar het stadion. Geen tijd om even lekker gezellig een bakkie te doen gelijk in de vierde versnelling op weg. FC Utrecht - ADO den Haag, een risicowedstrijd vanwege de elkaar rebeliserende supportersgroepen. Nou ja een klein deel van de suportersgroepen dan. Echter vanmiddag was de spanning te snijden. Het leek er even op dat de harde kern van Den Haag die ongeveer in de 20ste minuut van de wedstrijd arriveerde, de tribunes bij ons zouden opkomen omdat een stalen hek het onder hun geweld begaf. Ernstig agressief gedrag. En... gaf de wedstrijd daar aanleiding toe nnee helemaal niet, trouwens daar hadden ze nog geen minuut van gezien, dus dat kon het helemaal niet zijn. De ME moest eraan te pas komen om de rust te herstellen, maar de angst zat er vooral bij de zeer jeugdige supportertjes goed in. Huilend met pappa's en mamma's de tribune verlatend en niet meer terug durvend naar hun plekje. Is dat een gezellig middagje voetbal... jamergenoeg niet. En de wedstrijd dan.... Tot dan was het een erg aantrekkelijke wedstrijd waarbij beide ploegen aanvallend voetbal op de mat legden en ieder zo zijn kansen creëerde en niet verzilverde. Tot aan die schitterende vrije trap van Ricky Kruis, op de tribunes was het al lang niet meer rustig, die over de muur in de rechter bovenhoek zeilde 1 - 0, en vanaf dat moment was Utrecht eigenlijk Heer en Meester over ADO dat leuk voetbalt maar niet haar kansen benut. Nog voor rust werd het 2 - 0 door Cedric van der Gun, op aangeven van Fortuné, die weer een beresterke wedstrijd speelde. Na de 2-0 was het helemaal gedan en beperkte Utrecht zich tot het verdedigen van deze voorsprong. Energie sparen dus met het oog op de komende 2 wedstrijden op donderdag (NAC uit) en zondag (AZ uit)

Jammer dat nog steeds een kleine groep het plezier van een grote groep kan vergallen. Misschien wordt het tijd om supporters van de uitspelende verenigingen maar niet meer mee te laten reizen.

De volledige stand en uitslagen van dit weekend vindt je op Telegraaf Scorebord Eredivisie NL