Zou je de foto’s van mijn blog willen gebruiken laat dan een berichtje in mijn gastenboek achter met je mail adres en het doel, dan kan ik je een origineel sturen, die je dan uiteraard kan gebruiken met vermelding van mijn naam en website........bekijk mijn nieuwe blog http://photanimals.blogspot.com.... ..... When words fail, music speaks...Look at the new page of Berry in her new free lance role visit http://writingberries.blogspot.com/ DO DO DO...

zondag 29 augustus 2010

Culemborg Blues 2010 17e Editie Aftermath

Zaterdag 28 augustus vond de 17e editie van Culemborg Blues plaats. Weinigen laten zich tegen houden door de regenachtige grijze week en zaterdagochtend die eraan vooraf gaat. Hoe vaak is overigens de regen niet onderwerp van de blues? Geen reden om weg te blijven dus. De Bintangs openen het muzikale programma en het publiek laat zich door de bui niet tegenhouden. Het is direct druk op de Markt in Culemborg. En al snel laat de zon zich zien. De organisatie van Culemborg Blues kan ook dit jaar weer terug kijken op een geslaagde editie.

The Saddle TrampsEen uur na de opening door de Bintangs beginnen ook op de andere podia in de binnenstad de bands te spelen: Kids in the Blues, Mocambo Blues, de Big Bam Boom Band en Skinner.
Op de Varkensmarkt staat het jonge talent elkaar te verdringen. Na het Kids in the Blues programma, gerealiseerd in samenwerking met streekmuziekschool De Plantage, is daar later ook de 22-jarige Jay Tamkin te zien. Leif de Leeuw (16) en Rori M.I. (20) zijn later die avond de speciale gasten van Sonny Hunt & The Dirty White Boys.
Op het hoofdpodium heeft inmiddels een bijzonder gezelschap het podium betreden: The Saddle Tramps. De vrolijke blues doet de zon gaan schijnen en weinigen staan stil op de aanstekelijke muziek.
Na Michael Dotson (USA) en Innes Sibun (UK) klimt Ian Siegal op het hoofdpodium.  De rasentertainer Ian Siegal weet als geen ander het publiek te vermaken. Hij zingt en vertelt de blues, het publiek luistert aandachtig.The Brew
Dan is het de beurt aan The Brew. De band opende vorig jaar het Culemborgse bluesfestival nog en deden dat zó goed, dat ze mochten terugkeren als hoofdact. De tweede serieuze regenbui van de dag viel op het moment dat The Brew begon, maar velen lieten zich niet wegjagen en trotseerden de regen. Als dank gaf The Brew een fantastische show.
Het publiek kon nog even stoom afblazen bij de spierballenblues van Lance Lopez, die het festival afsloot.
Zet alvast op de kalender/in de agenda: Culemborg Blues 2011, zaterdag 27 augustus!
Meer informatie: www.culemborgblues.nl
Met dank aan Ralf voor de foto’s en dit bericht.

Geen opmerkingen: