Zou je de foto’s van mijn blog willen gebruiken laat dan een berichtje in mijn gastenboek achter met je mail adres en het doel, dan kan ik je een origineel sturen, die je dan uiteraard kan gebruiken met vermelding van mijn naam en website........bekijk mijn nieuwe blog http://photanimals.blogspot.com.... ..... When words fail, music speaks...Look at the new page of Berry in her new free lance role visit http://writingberries.blogspot.com/ DO DO DO...

donderdag 14 april 2011

15e Ribs & Blues Pinksteren 2011 in Raalte

Ribs_&_Blues_logo_FC[1]

RAALTE – Ribs & Blues verwacht dit 15e jaar op eerste en tweede Pinksterdag (12 en 13 juni) weer tussen de 40.000 en 50.000 bezoekers op festivalterrein de Domineeskamp in hartje Raalte (Overijssel) bij het grootste gratis festival voor blues, bluesrock en Americana van Nederland. Dit speciale jubileumjaar is er nog meer aandacht voor het al uitgebreide programma. Onder meer ‘Father of the British Blues’ John Mayall en De Dijk komen naar Raalte. In totaal treden er 21 bands uit Nederland, de VS, België, Duitsland en Groot-Brittannië op, verdeeld over twee podia op het (opnieuw) vergrote festivalterrein.
Ook voor de Pinkster Party Raalte zaterdagavond 11 juni op hetzelfde terrein, het traditionele feestje vooraf, zijn 2 grote publiekstrekkers vastgelegd; Caro Emerald en de Golden Earring. Beide behoren tot de absolute Nederlandse top. In de voorverkoop kost een kaartje via onder meer de site www.pinksterpartyraalte.nl slechts 15 euro. Op zaterdagavond 11 juni is dat 20 euro mits niet uitverkocht.
Het vijftiende Ribs & Blues festival zelf op eerste en tweede pinksterdag is zoals altijd helemaal gratis te bezoeken, beide middagen vanaf 1 uur ’s middags. Uit 5 landen komen 21 bands naar de twee podia op festivalterrein de domineeskamp in hartje Raalte. Daaronder onder meer de Britse blueslegende John Mayall, De Dijk uit Nederland, Sonny Landreth en Ben Prestage uit de VS, Aynsley Lister en 24 Pesos uit Engeland, Todd Sharpville (een echte Engelse graaf) en Ralph de Jong, Tommy Ebben, The Veldman Brothers (Zwolle) en Cuban Heels (Twente). Op de site www.ribsenblues.nl staat het complete programma.


Ondanks de grote omvang blijft Ribs & Blues een festival voor jong en oud, voor muziek- en spareribsliefhebbers, voor het hele gezin èn alle anderen. Voor de jongsten is er de eigen veilige en feestelijke Kids Corner, voor de iets oudere jeugd het spannende Adventureland en voor iedereen Theaterland met internationale straatartiesten. En voor de liefhebbers van spareribs; op meerdere plaatsen zijn de beste spareribs van Nederlands rechtstreeks uit de originele Amerikaanse Cactus Jack’s en Oklahoma Joe’s te bestellen. Overzichtsfoto
In de grote megatent met ruimte voor duizenden bezoekers komt opnieuw een speciaal platform voor de rolstoelgebruikers. Ook zal de enige mobiele tattoostudio van ons land in Raalte staan, en zijn er leuke hebbedingetjes te koop in de speciale huisjes in de stijl van het oude zuiden van de VS.
Dat alles in een gemoedelijke Sallandse sfeer dankzij de ruim 650 vrijwilligers die dit pinksterweekeinde in actie komen. Ribs & Blues is namelijk wel een groot en gezellig maar zeker geen commercieel feestje. Lokale verenigingen ontvangen vele duizenden euro’s voor hun clubkas voor de geleverde inspanningen. Samen met de vele trouwe sponsors, aangevoerd door de nieuwe hoofdsponsor RaaltePlaza maken zij het mogelijk om een festival van deze enorme omvang te organiseren.
PROGRAMMA
Pinkster Party Raalte Ribs en Blues
Zaterdagavond 11 juni Eerste Pinksterdag 12 juni vanaf 13.00uur Tweede pinksterdag 13 juni vanaf 13.00uur.
Entree 15 euro VVK, 20 euro ’s avonds Free festival Free festival
19.30uur: terrein open. Veldman Brothers (NL) De Dijk (NL)
20.30uur; Caro Emerald Todd Sharpville (UK) Jason & The Scorchers (VS)
22.30uur; Golden Earring 24Pesos (UK) Sonny Landreth (VS)
John Mayall (UK) Juke Joints (NL)
Henrik Freischlader (D) Hokie Joint (UK)
Cuban Heels (NL) Tommy Ebben & The Small Town Villains (NL)
Stefan Schill Band (NL) Ralph de Jong & Crazy Hearts (NL)
Ben Prestage (VS)
Woody & Paul (NL)
Liptease & The Backstreet Crackbangers (NL)
Aynsley Lister (UK)
Ganashake (B)
Alle actuele info op www.ribsenblues.nl en www.pinksterpartyraalte.nl

Geen opmerkingen: