Zou je de foto’s van mijn blog willen gebruiken laat dan een berichtje in mijn gastenboek achter met je mail adres en het doel, dan kan ik je een origineel sturen, die je dan uiteraard kan gebruiken met vermelding van mijn naam en website........bekijk mijn nieuwe blog http://photanimals.blogspot.com.... ..... When words fail, music speaks...Look at the new page of Berry in her new free lance role visit http://writingberries.blogspot.com/ DO DO DO...

zondag 10 april 2011

Meer namen voor de 18e Culemborg Blues


image001D e organisatie van Culemborg Blues maakt nog meer namen bekend van bands die deze zomer, zaterdag 27 augustus, optreden. Naast de eerder bekend gemaakte namen Henrik Freischlader (D), 24 Pesos (UK), de Oli Brown Band (UK) en de Ruben Hoeke Band (NL), zullen ook The veldman Brothers, BluesMotel, Morblus (I), het John F. Klaver Trio, Black Top en de Twelve Bar Blues Band dit jaar optreden tijdens Culemborg Blues op de vierde zaterdag van augustus.
12BBB PromofotoDe Twelve Bar Blues Band (12BBB) zou vorig jaar al optreden op het Culemborgse bluesfestival, maar was genoodzaakt het optreden af te zeggen wegens ziekte van de zanger. Maar dit jaar presenteert de Twelve Bar Blues Band zich dus alsnog aan het publiek in Culemborg.
Hoe kan een traditionele bluesband zich anders noemen dan 'Twelve Bar Bluesband'. 12BBB weet bij ieder optreden het publiek en organisatie versteld te doen staan van de hoge kwaliteit en de ultieme bluessfeer zoals je die eigenlijk alleen in een kroeg in Chicago of New Orleans zou verwachten. En dit alles nog wel met voornamelijk eigen werk. 12BBB haalt haar inspiratie uit de Chicagoblues en heeft het ‘grooven’ tot een kunst verheven. De uitzinnige reacties zijn inmiddels niet meer te tellen. Ook de smaakmakers in de Nederlandse bluesscene schieten woorden tekort om de band met complimenten te overladen. Terwijl 12BBB de Nederlandse podia keer op keer verrast, begint ook de Amerikaanse markt zich nadrukkelijker te roeren. Nadat DWM Music al verkondigde dat 12BBB de beste elektrische blues van de afgelopen tijd laat horen, beginnen nu ook gerenommeerde Amerikaanse bluesradiostations 12BBB te ontdekken.

JohnFKlaver2011 BluesMotel is een echte bluesband en speelt authentieke Chicago blues in de stijl van Howlin' Wolf, Muddy Waters, Little Walter, Elmore James en anderen. De band onderscheidt zich door een eigenzinnig repertoire, een geweldige drive op het podium en regelrecht lekkere blues. BluesMotel speelt nu sinds 2009 in de huidige bezetting en bracht in september 2010 haar debuutalbum Built for Comfort uit. Zoals een recencist het omschreef: “De onvermoeibare groove van bassist Hans Wielaert en drummer Frank van Tijn, beiden rond de zestig, in combinatie met de expressieve frontlinie van de twintigers Kevin de Harde, Tim Benniks en Micha Sprenger lijkt genoeg voor een nationale doorbraak.”
Morblus (I) is Amerikaanse blues van Italiaanse bodem en het kwartet is geformeerd rondom voorman Roberto Morbioli. Morblus speelt een mix van blues, Rhythm & Blues, funk en soul. Morblus heeft een eigen krachtig geluid doorspekt met groove. De band heeft reeds het podium gedeeld met gerenommeerde bluesartiesten, waaronder Robben Ford, John Mayall, en Ronnie Earl.
Drie bands presenteren 27 augustus nieuw materiaal. The veldman Brothers hebben hun nieuwe CD uitgebracht in maart en het John F. Klaver Trio en Black Top brengen hun nieuwe CD uit in april.
Culemborg Blues is nog een altijd gratis bluesevenement. Het hoofdpodium staat aan de voet van het oude stadhuis. Maar door de hele binnenstad zijn diverse podia waar het publiek kan genieten van de blues in al haar verschijningsvormen.
Meer informatie: www.culemborgblues.nl.

Geen opmerkingen: