Zou je de foto’s van mijn blog willen gebruiken laat dan een berichtje in mijn gastenboek achter met je mail adres en het doel, dan kan ik je een origineel sturen, die je dan uiteraard kan gebruiken met vermelding van mijn naam en website........bekijk mijn nieuwe blog http://photanimals.blogspot.com.... ..... When words fail, music speaks...Look at the new page of Berry in her new free lance role visit http://writingberries.blogspot.com/ DO DO DO...

zondag 22 april 2007

FC Utrecht houdt PSV van kampioenschap af

Het was vandaag een mooie zonnige dag. Vroeg op met al de nodige adrenaline in het lijf, vandaag moest het gebeuren, misschien wel de meest belangrijke wedstrijd van Utrecht dit seizoen. Minimaal een puntje nodig om de negende plaats op de ranglijst te consolideren. Ik troostte mezelf met de gedachte dat Koeman na zijn rentree in de Nederlandse competitie, noch als speler, noch als trainer ooit een wedstrijd bij Utrecht had gewonnen. Valse hoop? Bevestigt de uitzondering niet de regel en zou hij dus juist deze zondag winnend huiswaarts keren? Zo zag het er de eerste helft wel uit. Alhoewel er nog een dekkingsfout aan de eerste goal voorafging, deed PSV weinig met de daarna voetballend gecreëerde kansen. Onze jongens waren niet echt bij machtte een vuist te maken tegen dit sterke PSV, maar PSV liet het zelf liggen. Toen Farfan werd gewisseld in de tweede helft nam ineens de druk van Utrecht op PSV toe en begon ook de almachtig geachte Alex foutjes te maken. Onvoldoende condtie om een hele wedstrijd te spelen? Te hoge druk? Onze jongens voerde de druk alleen maar op en na het vertrek van Alex werd PSV ineens weer erg kwetsbaar, maar nog altijd stonden we met 0-1 achter. Foeke besloot alles op alles te zetten en wisselde een verdediger (Pieters) voor een aanvaller ("Pino" Rossini). 'Moedig hoor Utrecht ging ervoor. Één corner........ één bal... één kluwe spelers, en ja hoor daar ging die bal van het hoofd van Alje Schut langs PSV sluitpost Gomez.......tegen het net. Het stadion ontplofte, het leek of wij kampioen waren geworden. Nog vijf minuten... Koeman bracht nog een aanvaller...maar een uitmuntende Michael Vorm (ook winnaar van de David Di Tomasso troffee 2006-2007) randselde elke bal die op zijn doel gericht was eruit. Luinge floot... Utrecht blijft negende, PSV zakt naar drie. Het is dus toch waar Koeman kan niet winnen in de Galgenwaard.

copyright 2007-Foto eigendom van Coegie Berrycopyright 2007-Foto eigendom van Coegie Berry


Bedankt jongens voor de spanning en het fijne gevoel na afloop, dit jaar zijn wij absoluut niet de schlemiel en bepalend voor de afloop van de competitie.
Het PSV publiek was teneergeslagen en mocht het stadion niet verlaten, hetgeen tot enige irritatie onder hen leidde. Ik ken dat gevoel, dan ben je erbijna en sta je aan het eind met lege handen en dan wordt je overladen met de spreekkoren "Helemaal niets, helemaal niets voor..."

copyright 2007-Foto eigendom van Coegie Berry


En dan heb je het wel even moeilijk, maar voor ons was het feest immers hadden wij dat vorig seizoen niet?

De volledige stand en uitslagen van dit weekend vindt je op Scorebord Eredivisie NL

1 opmerking:

Anoniem zei

Van wie heb je die mooie fotootjes... ;-)

Liefs, Coegie
Die ook nog een beetje doof is van gisteren.