Zou je de foto’s van mijn blog willen gebruiken laat dan een berichtje in mijn gastenboek achter met je mail adres en het doel, dan kan ik je een origineel sturen, die je dan uiteraard kan gebruiken met vermelding van mijn naam en website........bekijk mijn nieuwe blog http://photanimals.blogspot.com.... ..... When words fail, music speaks...Look at the new page of Berry in her new free lance role visit http://writingberries.blogspot.com/ DO DO DO...

maandag 5 juni 2006

Het goede voorbeeld: Jong Oranje KAMPIOEN

Ja dat gebeurde ook dit weekeinde. Jong Oranje -21 werd in Europees voetbalkampioen in Portugal. Knap gedaan door de jochies van Foppe de Haan. Na een moeizame start in de pool verlies van 2-1 tegen Oekraïne en een gelijkspel tegen Denemarken 1-1, moest de laatste wedstrijd tegen Italië gewonnen worden om nog een kans op de halve finale te maken. En wat gebeurd in een zinderende wedstrijd wordt Italië in de laatste vijf minuten van de wedstrijd geklopt met 1-0 door een doelpunt van de Ridder. De doelpunten voor Nederland in de eerste wedstrijden werden natuurlijk beiden gemaakt door Klaas Jan Huntelaar.
In de halve finale wachtte de gedoodverfde kanshebber voor de titel, nl Frankrijk. Maar schijnbaar moeieloos werden die in de erste helft op een 2-0 achterstand gezet door Nicky Hofs en natuurlijk weer Klaas Jan Huntelaar. Echter in de tweede helft ging het enigzins mis en kon Frankrijk langszij komen. Verlengen dus. Een zinderende verlenging met een rode kaart voor een Franse verdediger en één splijtende pass van Klaas Jan Huntelaar op Nicky Hofs, die met een volley de 3-2 aantekende en Nederland naar de finale schoot. In de finale wachte Oekraïne wederom (mij speelde gelijk het EK 88 door het hoofd en Nederland - Rusland was daar de eerste en laatste wedstrijd van het tournooi en Nederland werd in Duitsland Europees Kampioen). Schijnbaar moeiteloos speelde Jong Oranje de eerste helft tegen Oekraïne dat haar kansen had maar niet benutte, in tegenstelling tot Nederland dat de eerste de beste kans door Klaas Jan Huntelaar benut zag worden en zo op 1-0 kwam. Door een penalty wederom benut door Huntelaar kwam Nederland op 2-0 (dit was tevens de 4e goal van Klaas Jan Huntelaar, die daarmee tournooi topscorer werd). In de 2e helft speelde, mede door het oportunistische spel van Oekraïne, Nederland wat minder en kwam het zwaar onder druk te liggen, maar ze hielden stand. Na een grove charge op Hofs werd door de zweedse scheidsrechter rood getrokken en stond Oekraïne met nog zo'n 25 minuten te gaan met 10 man. Naarmate de wedstrijd vorderde zakte het geloof bij Oekraïne op winst steeds verder weg. De 3-0 van Nicky Hofs was een mooie afsluiter van de wedstrijd en zo werd Jong Oranje de terechte winnaar van dit duel en de Europese titel. Gefeliciteerd Foppe met dit grandioze resultaat. Proficiat Jongens en mogen jullie een voorbeeld zijn voor het "GROTE" ORANJE als zij komend weekend starten aan hun WK in Duitsland.