Zou je de foto’s van mijn blog willen gebruiken laat dan een berichtje in mijn gastenboek achter met je mail adres en het doel, dan kan ik je een origineel sturen, die je dan uiteraard kan gebruiken met vermelding van mijn naam en website........bekijk mijn nieuwe blog http://photanimals.blogspot.com.... ..... When words fail, music speaks...Look at the new page of Berry in her new free lance role visit http://writingberries.blogspot.com/ DO DO DO...

donderdag 31 mei 2007

De Kookfabriek

Kookfabriek_den Haag mei 2007


Woensdag 30 mei 2007 zijn we met de afdeling IB&C en Control naar de Kookfabriek aan de Televisiestraat 4K te den Haag geweest. De avond had een tweeledig doel, enerzijds was het het geplande afdelingsuitje en anderzijds stond Johan extra in de belangstelling vanwege zijn afscheid.

Zoals je op de foto's kunt zien (als je op de foto van Johan klikt) was het erg gezellig en bovenal leuk om te doen. Mede dankzij de ondersteuning van Erik en Marjolein (van de Kookfabriek) hebben we een heerlijk menu bereid en op tafel gezet. Uiteraard met de nodige rivaliteit onder de groepen en onder het genot van een heerlijk glaasje wijn, bier, fris of water.
De eerste anderhalf uur werd besteed aan het maken en voorbereiden van de gerechten, waarna een en ander heerlijk en gezamelijk aan de grote tafel in de "directiekamer" door ons kon worden opgepeuzeld. Zoals ik al vermeldde stond het afscheid van Johan centraal en om daar extra invulling aan te geven hadden wij dagen daarvoor ons eigen verhaal over Johan aan Annette aangeleverd, die daar met hulp van Eleonora een schittereend boek van heeft gemaakt, dat ook aan Johan is overhandigd, uiterard met het bijbehorende kado.

Het was echt een groot succes met dank aan Johan en Claire die dit uitje hadden verzorgd. Het menu bestond uit een muse (teaser) een voorgerecht, een hoofd gerecht en uiteraard het nagerecht,
Het menu was als volgt:

  • Geitenkaas balletjes met noten en piment
  • Langzaam gegaarde zalm met kwarteleitjes en knapperige rucola salade
  • Lamsfilet in harissa marinade met een zoet pittige salsa
  • Gegrilde groentes met couscous
  • Luchtige rouleau met lemoncurd en passievruchten

Een heerlijke variatie aan smaken en specerijen, die je thuis niet vaak gebruikt en het toetje bereid je zelf ook niet iedere dag. Dus naast een heel gezellige avond ook nog een heel leerzame avond, met een heel smakelijk diner, dat thuis ook heel goed te bereiden is.

Mensen dit is een ieder aan te raden. Ga eens kijken op De Kookfabriek of vraag direct informatie bij info@kookfabriek.nl.

Marjolein, Erik en alle andere medewerkers van de Kookfabriek bedankt, alles was tot in de puntjes verzorgd.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hey Henk,

Erg leuke foto's en een leuk verhaal. Bedankt voor het maken van de foto's. Uiteraard heb ik er een aantal gedownload.

Kijk een op www.bezielen.nl en wellicht dat jij je blog erbij kan zetten.

Groeten,

Jerry