Zou je de foto’s van mijn blog willen gebruiken laat dan een berichtje in mijn gastenboek achter met je mail adres en het doel, dan kan ik je een origineel sturen, die je dan uiteraard kan gebruiken met vermelding van mijn naam en website........bekijk mijn nieuwe blog http://photanimals.blogspot.com.... ..... When words fail, music speaks...Look at the new page of Berry in her new free lance role visit http://writingberries.blogspot.com/ DO DO DO...

maandag 16 mei 2011

Programmering 18e Culemborg Blues compleet

Stichting Culemborg Blues heeft het volledige programma bekend gemaakt voor het bluesfestival op zaterdag 27 augustus. Naast de eerder bekend gemaakte bands treden enkele oude bekenden op tijdens het Culemborg Blues festival: Lightnin’ Guy & The Mighty Gators, de Coen Wolters Band, Bas de Haan en de Jay Tamkin Band (UK). Daarnaast zijn ook Bluez on the Rocks, The Chicago Hot Rods, Trouble No More, het lokale Robin & The Badmen en Kids in the Blues in samenwerking met De Plantage te bewonderen.


LightninguyLightnin’ Guy & The Mighty Gators waren eerder dit jaar te zien tijdens de Blues Night. Het daverende optreden gaf de organisatie van het bluesfestival alle reden om deze band ook op het grote festival te programmeren. De Coen Wolters Band was vorig te zien op het podium in de Tollenstraat. Met hun geweldige optreden daar hebben ze een plaats verworven op het hoofdpodium op 27 augustus aanstaande. Culemborg Blues bewijst zich als springplank voor opkomende bands.
Sinds het eerste optreden van Lightnin’ Guy in mei 2008 gaat het razend snel. Tijdens het eerste half jaar “on the road” gaf Lightnin’ Guy meer dan 40 concerten, tourde hij door Nederland & Oostenrijk en nam zijn debuutalbum “Live From The Heart” op. In 2009 speelde hij 70 shows en in 2010 speelde hij niet minder dan 130 shows, waaronder de grote bluesfestivals in BelgiĆ«. Lightnin’ Guy deelde in het verleden reeds de affiche met o.a. John Fogerty, Jeff Beck, Steve Winwood, John Mayall en Joe Bonanmasa. Daarnaast verzorgde hij het voorprogramma van onder andere The Fabulous Thunderbirds, Canned Heat, en Ian Siegal. Lightnin' Guy is een allround entertainer. Het maakt niet uit voor wie of waar hij speelt. Als hij het podium betreedt, duurt het niet lang of er ontstaat een feestje, zoals ook eerder dit jaar bleek tijdens de Blues Night.


CoenwoltersCoen Wolters is een bekende in de blueswereld met een eigen herkenbare sound. En een steeds groter publiek maakt kennis met Coen Wolters. In de schaduw van grote gitaristen weet Coen Wolters een eigen schare fans aan zich te binden. Coen Wolters schrijft zelf zijn muziek en zijn teksten, muziek en optredens zijn meer dan een dertien in een dozijn bluesrock. De Coen Wolters Band heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld van een band die in lokale bars optreedt tot een gerenommeerde internationaal tourende band. En nu dus ook op Culemborg Blues.
Het bluesfestival “Culemborg Blues” vindt jaarlijks plaats op de vierde zaterdag van augustus. De organisatie lukt het nog altijd om dit bluesfestival gratis te laten zijn. Het hoofdpodium staat aan de voet van het oude stadhuis. Maar door de hele binnenstad zijn diverse podia waar het publiek kan genieten van de blues in al haar verschijningsvormen.
Zie voor het volledige programma en meer informatie: www.culemborgblues.nl.

Geen opmerkingen: