Zou je de foto’s van mijn blog willen gebruiken laat dan een berichtje in mijn gastenboek achter met je mail adres en het doel, dan kan ik je een origineel sturen, die je dan uiteraard kan gebruiken met vermelding van mijn naam en website........bekijk mijn nieuwe blog http://photanimals.blogspot.com.... ..... When words fail, music speaks...Look at the new page of Berry in her new free lance role visit http://writingberries.blogspot.com/ DO DO DO...

donderdag 20 oktober 2005

(O)Pa 80




Ja hier is tie dan mijn pappa, op dinsdag 18 oktober 80 jaar geworden. We hebben er met zijn allen een groot feest van gemaakt, dat de hele dag heeft geduurd. Het feest is een groot succes geworden. Mede dankzij Taxi-Touringcarbedrijf Theo Middelweerd te Harmelen, Schuttevaer Rondvaarten te Utrecht, Museum Speelklok tot Pierement, Raadhuis Zuilen en Ton de Wit (Muzikale omlijsting)

Onze bus voor een dag
copyright H.W. de Nijs - Utrecht, The Netherlands

De dag was gepland rondom een strak tijdschema en het vervoer met de bus van Theo Middelweerd was daarin van cruciaal belang. Perfect is dat verlopen overal was de bus op tijd dus wij ook.
Van 's morgens acht uur tot 's avonds elf uur was gepland, en om 8 uur 's morgens zaten de eersten van ons in de bus, langs Vianen en Leerdam en door naar Ingen. Daar hebben we met zijn allen gezongen taart, koffie en een broodje genuttigd en toen weer met zijn allen in de bus naar Utrecht. Netjes werden we naast de trap naar de werf van de rondvaart afgezet en konden we met zijn allen de boot in. Een uurtje door de stad varen is leuk, nog leuker is het als je Pa, Truus en Paula door elkaar hoort roepen, als van hier hebben we op school gezeten en dit is... en dat is.. dan heb je eigenlijk geen gids meer nodig. de gids heeft wel de hele boot laten zingen voor Pa en Amanda want laten we niet vergeten dat Amanda ook die dag jarig is geweest. Na afloop van de rondvaart kreeg Pa nog een cadeuatje van de firma Schuttevaer en togen we met zijn allen naar het Museum van Speelklok tot Pierement.


Een orgel uit de collectie van het museum van Speelklok tot Pierement te Utrecht
copyright H.W. de Nijs - Utrecht, The Netherlands

Ook daar hebben we genoten. We kregen een prive rondleiding (hadden we gereserveerd) met een hele enthousiaste gids, die leuk en vlot vertelde en bovenal zeer goed verstaanbaar was. Pa en ik hebben beiden nog aan zo'n orgel staan draaien (aan de Geit als ik het goed heb). Maar dat is best zwaar zeg dat valt niet echt mee en dan deden wij het één liedje en niet eens een hele dag. Bij de dansorgels hebben we met zijn allen polonaise gelopen ook hier was extra feestelijke muziek te horen. Eenmaal weer buiten zijn we naar de bus gelopen die aan de Catharijne singel keurig op ons stond te wachten. Ruud heeft ons snel naar het Raadhuis Zuilen gereden, waar we afscheid van hem hebben moeten nemen, want, hoe graag hij ons ook 's avonds nog had willen rijden, het reistijdenbesluit staat dat niet toe. Bedankt Ruud.
In het Raadhuis werden we ontvangen met een bakkie of een ander drankje voor diegenen die iets anders wilden, en werd een heerlijk warm buffet geserveerd. Ik heb er van genoten. Daarna kon het feest losbarsten en Ton de Wit zette zijn beste beentje voor om dat ook te bewerkstelligen. Hetgeen hem goed gelukt is. Binnen een mum van tijd werd de polonaise gelopen, (want om met Truus te spreken; wij zijn een polonaise familie) gedanst gezwiert en gelachen en gedronken. Een heerlijk feest.
Om elven reed de bus weer voor en die heeft ons allemaal weer veilig thuis gebracht.
Een fijne dag een leuke dag een gezellige dag een mooie dag maar bovenal een VERJAAR DAG

Uiteraard zijn er veel meer foto's gemaakt dan de drie in deze post opgenomen, maar die verspreiden we natuurlijk op een andere manier.
Posted by Picasa

1 opmerking:

Anoniem zei

Yo daddy!

Dat draaiorgel heet inderdaad de Geit. Dat komt, doordat de gebroeders Limonaire dachten dat het wel leuk was om een menselijke stem in het draaiorgel te verwerken. Daarom heet het Straatorgel 'de Limonaire'
(uit 1910) 'de Geit'.

Liefs, Coegie!