Zou je de foto’s van mijn blog willen gebruiken laat dan een berichtje in mijn gastenboek achter met je mail adres en het doel, dan kan ik je een origineel sturen, die je dan uiteraard kan gebruiken met vermelding van mijn naam en website........bekijk mijn nieuwe blog http://photanimals.blogspot.com.... ..... When words fail, music speaks...Look at the new page of Berry in her new free lance role visit http://writingberries.blogspot.com/ DO DO DO...

vrijdag 28 april 2006

Eredivisie Nederland: Over en Uit

Het is over en uit voor onze FC Utrecht. Ondanks een 6e plaats in de eredivisie, geen UEFA cup voetbal in Utrecht volgend seizoen. Jammer, het had een mooie beloning geweest op een bewogen seizoen met als grootste dieptepunt het overlijden van David Di Tomasso en het als hoogtepunt twee overwinningen op Ajax. Tot op de laatste dag meegeknokt voor een plek in de play offs voor de voorronde Champions league en dan.... helaas helemaal niets. Want ondanks de inzet en de (nu wel aanwezige) wil om te winnen werd de return tegen Twente alsnog met 1-3 verloren. Onverdiend vertekend, maar het verlies telt wel. En dat allemaal dankzij de nieuwe opzet van Play Offs in de Nederlandse competitie. AZ wordt 2e maar mag blj zijn met UEFA cup voetbal, AJAX en Groningen spelen om de voorronde Champions league, nummer 4 en 5 van de competitie. AJAX het hele seizoen uit vorm maakt haar seizoen goed door 4 wedstrijden te winnen en zo Champios League af te dwingen, AZ strijd het hele jaar met PSV en Feyenoord om het landskampioenschap en mag niet deelnemen aan de voorronde Champions league. Twente met mazzel 9e in de competitie en et meer dan 8 punten achterstand op Utrecht gaat met Heerenveen(2e seizoenshelft volkomen uit vorm) strijden om een UEFA plek. Vitesse 12e strijd nog om een intertoto plaats die recht kan geven op een plaats in de UEFA cup. Raar eigenlijk....zou het zo door de heren van de KNVB bedoeld zijn... leidt dit niet juist tot verarming van de Nederlandse competitie. Zuinig voetballen en zorgen dat je bij de eerste 9 komt en dan alles aan laten komen op de laatste paar wedstrijden in de play offs? Is dat het doel dat wordt nagestreefd? Of is de KNVB bang dat de kleinere clubs deelname voor de Champions league afdwingen? Nu, Groningen zit er anders nog steeds bij. Is het de bedoeling dat nummer 12 deelneemt aan UEFA Cup? Wie zal het weten. Een tweetal clubs te weten AZ en Utrecht zijn danig het kind van de rekening geworden van de huidige opzet.
Desalniettemin ben ik heel trots op onze FC Utrecht, haar inzet, haar mentale veerkracht, 6e plaats 55 punten, een fantastisch resultaat.
FORZA UTREG OLE OLE OLE

Geen opmerkingen: